ÚJ KÉPZÉS: PLC programozó

A PLC programozó képzéshez elegendő érettségi bizonyítvánnyal rendelkezned. 4 hónap alatt elsajátíthatod a szakmát, amit kiválóan hasznosíthatsz majd munkavégzésed során.

És mit is takar a PLC programozó szakma? A PLC programozó tervdokumentáció alapján meghatározza a szükséges be-és kimentek számát. Összeállítja a PLC hardver konfigurációt a megfelelő szoftver segítségével. Megtervezi a működési vázlatot, a bekötési vázlatot. Programot ír PLC programnyelvek valamelyikén. A kész programot teszteli a vezérelni kívánt berendezésen. Ipari buszrendszereket, hálózatokat, konfigurál, paraméterez, üzemeltet. Az alkalmazott PLC-hez illeszkedő, ipari gyártórendszerek megjelenítő eszközeit (HMI) beüzemeli, vezérlőprogramját megírja és rátölti.

Mire is tudod alkalmazni a PLC programozási ismereteidet? Ma már szinte minden modern termelő üzem PLC programozási ismereteket vár el az elektronikai területen dolgozó szakembereitől. Automatizált gyártási folyamatok, okosotthonokban távvezérlések…. és csak a képzelet szab határt.

Ha szeretnéd tudni, hogy az élet milyen területein tudod használni a nálunk megszerzett tudásodat, olvasd el az alábbi cikket!

https://rievtech.info/blog/mi-is-a-plc-valojaban.php