Bemutatkozás

Kik vagyunk

Debreceni Képző Központ

A Debreceni Képző Központban közel 3500 m2-es alapterületen 80 gyakorlati képzést támogató oktató helyet és multifunkciós közösségi teret hoztak létre.
Intézményünk egyidejűleg 350 személy befogadására alkalmas a Gépészet, az Elektrotechnika-elektronika, Informatika, Kereskedelem-marketing, Üzleti adminisztráció szakmacsoportokban megvalósuló a munkaerő-piaci igényekhez hatékonyan illeszkedő, gyakorlatorientált képzési programok megvalósítására.

A Debreceni Képző Központ filozófiája, hogy mind a szellemi, mind pedig az anyagi erőforrásokat koncentráltan, a munkaerő-piaci igényekhez illeszkedő, kiemelkedő oktatási színvonalat nyújtó szakképzésre fordítsa. A képző intézményünk kiemelt célja az alapkészségek elsajátíttatása mellett az esélyegyenlőség biztosítása.

Az iskolarendszerű szakképzést a Debreceni Képző Központ a Debreceni Szakképzési Centrummal együttműködve végzi. Az iskolarendszerű képzésben résztvevő 14-23 éves fiatalok képzése mellett, felnőttképzési lehetőséget biztosítunk a munkaviszonyban állóknak, az álláskeresőknek és egyéb inaktív felnőtteknek.

A társaság célkitűzése, hogy a Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.-ben megfelelő fizikai környezet álljon rendelkezésre a gyakorlatorientált és moduláris képzéshez annak érdekében, hogy a korszerűbb szakképzési rendszer hozzájárulhasson a munkaerő piaci szükségletek kielégítéséhez.

A Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft. több mint 3000 m² alapterületű tanműhely bázisa, a létrejött szervezetfejlesztés a HEFOP-4.1.1 program, valamint a HEFOP-3.2.2. program megvalósítása révén jött létre. A korszerű technológiai berendezések mellett helyet kaptak a számítástechnika, informatika eszközei: számítógépek, projektorok, digitális táblák. Ezen eszközök alkalmazása mára mindennapos gyakorlattá vált a képzésekben.

A 2013-as évben a projektek fenntartási kötelezettségeit teljesítettük. Szervezetünk teljes kapacitással működő szakképzési társasággá vált.

Debreceni Képző Központ

A Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft. 2005-ben került alapításra.

Alapító tagjai:

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Balmazújváros Város Önkormányzata
Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

A társaság közhasznú feladatai:

 • tehetséggondozás, tehetségfejlesztés a szakképzésben,
 • a szakképzésben résztvevő tehetséges diákok támogatása, ösztöndíj nyújtása,
 • szakmai versenyeztetés, szakmai versenyek támogatása, szervezése,
 • közművelődési feladatok ellátása művészeti tevékenységek támogatásával,
 • kreatív ipar támogatása közművelődési feladatok során,
 • részvétel a város ingatlan állományának energetikai szempontból történő felmérésében, energiahatékonyság növelése érdekében, egyéb településfejlesztési, épületkarbantartási munkálatok elvégzése,
 • a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének foglalkoztatásának elősegítése.

A társaság közhasznú feladatai a szakképzés tevékenységi körében:

 • együttműködik a gazdasági szereplőkkel a pályakezdők elhelyezkedési mutatójának javítása érdekében
 • a szakképzési programokat, szakmai modulokat dolgoz ki a szakképzés színvonalának javítására
 • a hátrányos helyzetű fiatalok, fogyatékos emberek, és a roma fiatalok szakképzésbe történő belépésének, illetve elhelyezkedésének és beilleszkedésének támogatása
 • segíti az illetékességi területén együttműködő szakképző intézmények szakmai és közösségi szolgáltatásainak fejlesztését
Magunkról

Képzési programjaink megvalósításához a következő oktatótermek állnak rendelkezésre

Az elméleti oktatás feltételeinek biztosítása

3 db multimédiás oktató terem, 5 db általános rendeltetésű tanterem, 1 db nyelvi labor, 2 db számítástechnikai szaktanterem.
A tantermeink a közoktatási törvény és a felnőttképzésről szóló törvény, előírásainak figyelembevételével lettek kialakítva, így felszereltségük megfelel a korszerű szakképzés feltételeinek

A gyakorlati oktatás feltételeinek biztosítása

2 db Lakatos tanműhely
1 db Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő tanműhely
1 db Víz-gáz, központifűtés-szerelő tanműhely
3 db Villanyszerelő tanműhely
1 db Általános hegesztő tanműhely
1 db Lánghegesztő tanműhely
1 db Ívhegesztő tanműhely
1 db Gépi forgácsoló tanműhely
1 db Mérőlabor
1db Anyagvizsgáló labor.

Intézményünk felnőttképzési tevékenysége

A Debreceni Képző Központ 2008 áprilisától akkreditált felnőttképző intézmény.
Azóta több, mint 260 képzést valósítottunk meg sikeresen.
Felnőttképzési tevékenység engedély számai: E/2020/000281  
Nyilvántartásba vételi számunk: B/2020/006637

Ez idő alatt több mint 5 000 fő felnőtt képzése valósult meg intézményünkben.

Kiterjedt munkaadói kapcsolatrendszerünknek köszönhetően számos képzést valósítottunk meg munkaadói megrendelésre. Ezen belül legjellemzőbbek a különböző eljárás szerinti hegesztő, minősített hegesztő, demencia gondozó, villamosvezető, továbbá számos más szakmacsoportba tartozó képzések (erdőművelő, motorfűrész-kezelő, fakitermelő stb.).

Több mint hetven munkaadóval kötött hosszú távú együttműködés teszi lehetővé, hogy munkaerő-piaci képzések gyakorlati oktatását a különböző munkaadóknál rendelkezésre álló infrastruktúra felhasználásával, külső helyszínen is folytassunk.

Az elmúlt tizenegy évben közel nyolcvan munkaerő-piaci képzés indítására kaptunk megbízást a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivataltól álláskeresők képzésére, átképzésére (Gépi forgácsoló, Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő, Központifűtés- és csőhálózati rendszerszerelő, Hegesztő, Minősített hegesztő, Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő, Szociális asszisztens, Villamosvezető, Eladó, stb.)
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, évek óta részt veszünk a „Mesterképzések” szervezésében és megvalósításában.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, évek óta részt veszünk a „Mesterképzések” szervezésében és megvalósításában.

Intézményünk továbbá sikeres a piaci alapon szervezett felnőttképzések területén is, az elmúlt évek során több mint 300 fő szakmai képzése valósult meg intézményünk szervezésében.

Vizsgaeredményeink tükrözik az intézmény kiváló személyi és tárgyi feltételrendszerét. Jellemzően 4 (jó) átlageredménnyel végeznek a képzésben résztvevők.

Legfőbb referenciánk, hogy az általunk folytatott felnőttképzésekhez kiválóan képzett oktatói kar áll rendelkezésükre. Képzési programjainkat a munkaadói igények figyelembevételével rugalmasan szervezzük. Kiváló tárgyi és technikai feltételek állnak rendelkezésünkre. Tanfolyamainkat versenyképes áron tudjuk ajánlani.

Munkáltatói igény esetén, kidolgozzuk az elvárt képzés programját (legyen az szakmai, nyelvi vagy tréning jellegű) és azt az adott munkahely igényeinek megfelelően (személyes jelenlétet, és/vagy interaktív és távolléti kapcsolattal megvalósuló jelenlétet igénylő formában) rövid határidővel megszervezzük.

Nagyobb létszámú munkaadói igény esetén, bármelyik engedélyezett képzési programunkat rövid határidővel megszervezzük.

Képzési programjaink listája